FAMILJENS PROJEKTLEDARE SÄGER UPP SIG - Gunilla Bergensten

Härmed säger jag upp mig från jobbet som familjens projektledare. Ett jobb jag aldrig, har någon naturlig fallenhet för eller ens tycker är roligt. Jag har insett att detta bland annat kommer att påverka familjen på följande sätt:

  1. Barnen kommer att bära udda kläder, inte ha någon mössa när frosten kommer eller skridskor nästa friluftsdag.
  2. Inte heller kommer barnen att ha gympapåse med sig eller picknick när så förväntas.
  3. Den sociala agendan kommer att haverera totalt.
  4. Det kommer att bli rörigt och lukta illa hemma. Och ingen kommer någonsin att hitta något (för det finns fortsättningsvis ingen att fråga).

Trots detta väljer jag att säga upp mig. Från och med dagens datum har vår familj ingen projektledare. Jag vill gärna passa på att önska dig, min älskade man, lycka till!
Jag heter Gunilla Bergensten, när du läser det här har jag fyllt 41 år. Jag är mamma till två barn och hustru till Magnus sedan 10 år tillbaka. Vi bor strax intill Göteborg, i vad jag brukar kalla "the Truman show". (Jag önskade mig ett penthouse i New York, jag fick ett radhus i förorten... Sånt är livet - lite överraskande sådär!)

      Det här är min andra bok, den första heter Pappor föder barn.

      Till vardags arbetar jag som skribent på en reklambyrå. Just nu har jag tjänstledigt för att prova på San Francisco. (Fortfarande inget penthouse, men åtminstone andra våningen.)Det talas mycket om att vi curlar för våra barn. Men det är väl inget emot det sopande som vi kvinnor dagligen utför framför barnens pappor. Jag håller banan så blank åt min man att han formligen glider genom vardagen.

      Är det rimligt? Varför håller jag på så här? Men mest av allt undrar jag: Varför kan inte min man hantera familjelogistiken? Är det som han påstår, att min funkar bättre när det gäller inköp av regnställ och planering inför studiedagar. Eller är det som jag ibland misstänker, att han kan men inte vill?

      Läs om min kaotiska vardag och hur jag sa upp mig från det jobb jag aldrig sökt och inte ens är lämpad för. Säkert kommer du att känna igen dig!

      Det här är en bok för alla kvinnor som älskar sina män - men som är trötta på att vara familjens projektledare. Riktigt trötta. Min ackumulerade frustration har sprejmålat sidorna med ilska, på min jakt efter en förklaring och en lösning.

      Nu har jag en. Här.FORUM
ISBN: 978-91-37-13217-4
(c) Gunilla Bergensten 2008
C O N T E N T S

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0