VARFÖR KVINNOR ALLTID KOMMER IHÅG OCH MÄN ALLTID GLÖMMER av J. Legato

~ Lär dig förstå det motsatta könet ~

Dr Marianne J. Legato tillsammans med Laura Tucker

Varför frågar han inte någon om vägen när vi kört vilse?

Varför måste hon ställa till med ett praktgräl för varje liten småsak?

Varför märker han inte att jag mår dåligt?


Svaret är enkelt: Det är de manliga respektive kvinnliga könshormonerna - testosteron för män och oxytocin för kvinnor - som är roten till det onda. Den övergripande frågan lyder: Varför är det så svårt för kvinnor och män att förstå varandra, och vad kan vi göra åt det?
      Enligt Marianne J. Legato finns det en kemisk och strukturell skillnad mellan mäns och kvinnors hjärnor. Tidigare har man framför allt utforskat den manliga hjärnan (som är tio procent större än den kvinnliga), men ny forskning har börjat intressera sig även för kvinnans hjärna.

      Förklaringen till skillnaden är alltså könshormonernas sätt att påverka vårt beteende och känsloliv som just styrs från hjärnan. Det är dessa hormoner som får oss att fungera och reagera olika i vardagen, vilket lätt kan skapa konflikter.
      Med många konkreta exempel ur vardagslivet presenterar författaren de nya rönen om mäns respektive kvinnors hjärnor och ger tips om hur vi kan lära oss att tänka som det motsatta könet. Insikten om hur det andra könet tänker och reagerar kan ge oss en bättre förståelse för vår partner och andra viktiga personer i vårt liv.

Män och kvinnor är verkligen olika, konstaterar grundaren av genusmedicin vid Columbia University, dr Marianne J. Legato, i sin nya bok. Här avslöjar hon de neurovetenskapliga orsakerna tii uråldriga fördomar och motsättningar mellan könen.

MARIANNE J. LEGATO
är professor i klinisk medicin vid colombia University. hon är en av världens främsta forskare och experter inom genusmedicin och har skrivit flera böcker i ämnet, bl. a. Eve's Rib, The Female Heart och What Women Need to Know.

PRISMA
ISBN: 978-91-518-4780-1
Why men never remember & women never forget
© Marianne J. Legato 2005
C O N T E N T S

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0